דף הבית » מארזים
מארזים
דף הבית » מארזים
ITF 14
קידוד בקוד ITF או בשמו המלא Interleaved Two of Five, נועד במקורו לסימון אריזות מוכללות המכילות כמות ידועה של יחידות זהות הוא מאפשר לקבל מידע על הברקוד ועל כמות היחידות הנמצאות במארז.
GS1 128
GS1 -128 הינו תקן היכול להכיל כמות רבה יותר של מידע מאשר ITF-14. בנוסף לכמות היחידות הבאות לידי ביטוי בקוד ITF-14, באמצעות 128 GS1 ניתן לייצג מידע נוסף כגון: תכולת האריזה, מספר האצווה, תאריכי היצור, תאריכי תום תוקף, ועוד רבים נוספים. היתרון בברקוד זה הינו בכך שבקריאת ברקוד אחת, ניתן לדעת פרטים רבים על מאפייני המוצר המוכלל.
האבחנה והזיהוי איזו אינפורמציה מייצג כל חלק ב128 GS1 נעשית בעזרת מזהה היישום.
השיטה שבה אתה מסמן את המארזים היא לבחירתך ולבחירת שותפי הסחר שלך.
יתרונות לסימון מארזים
שאלות ותשובות
ההחלטה באיזו שיטה לנהוג והאם לאימוץ את ה ITF 14 או ה128 GS1 לכל אחד משני התקנים יתרונות וחסרונות. גם במדינות אחרות בעולם לא נוקטות נציגות GS1 מהלך של כפיית שימוש בתקן מסוים אלא מאפשרת שימוש במספר תקנים לפי בחירת המשתמש.
תקני – ISO9000 הבין לאומיים למערכות איכותיות דורשים יכולת עקיבה אחר מוצרים בתנועתם בין אתרים. מבין שני התקנים רק -128 GS1 עונה על כך.
זהו אחד הגורמים למגמה הקיימת בעולם המערבי: נטישת ה14 ITF ומעבר 128 GS1
הסיבה למעבר ל- 128 GS1 הינה כי ה-ITF 14 התאים לתקופה בה השליטה הממוחשבת על המלאי לא הייתה הדוקה כנדרש היום ובנוסף, תקני ה- EDI לא היו קיימים. כיום דרישות השליטה על המלאי והתקשורת האלקטרונית מחייבות מעבר לקוד מתוחכם המכיל בנוסף לקוד המוצר המוכלל וסוג האריזה אינפורמציה נוספת אודות האריזה ותכולתה, אינפורמציה זו ניתנת לקידוד רק בתקן 128-EAN.
סימון קוד מוצר וסוג אריזה מאפשר מעבר מדיווח ידני על גבי טפסים, אודות שינוע מלאי או ספירת מלאי במחסן, להתייחסות ממוחשבת. כתוצאה מכך זמינות המידע מהשטח אודות מוצרים משתפרת באופן משמעותי.